Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

St. Patrick’s Day @ Het Boegbeeld

March 17, 2023 @ 8:30 pm

Kom meefeesten op St. Patrick’s  Day 2023, de dag van de beschermheilige van Ierland: Saint Patrick. Saint Patrick dreef volgens de legende de slangen van het eiland. Het is niet heel waarschijnlijk dat dit waar is. Ter ere van deze dag dragen de Ieren de nationale kleur: Groen – een beetje zoals in Nederland op Koningsdag Oranje wordt gedragen. Wat ook overeenkomt is dat er veel bier (en andere versnaperingen) wordt genuttigd.

Dus: trek een groen shirt aan en meldt je op St. Patrick’s Day – dat in 2023 op een vrijdag valt, dus het is ook een mooi begin van het weekend – bij het Boegbeeld in Wijk aan Zee. Sessioneers speelt vanaf een uurtje of 20:30 Ierse, Schotse folk en dan nog wat. Dat beloofd ook zoals altijd een feestje te worden.

St. Patrick werd geboren zijn in het toenmalige deel van het Romeinse rijk dat nu Engeland het. Hij heeft twee boeken geschreven: de Belijdenis en de Brief aan de soldaten van Coroticus. Als jongen van 16 werd hij door Ierse heidenen als slaaf naar Ierland gebracht. Hij leerde het vak van schaapherder en leerde Iers.

Vervolgens volgde hij de priesteropleiding en ging als missionaris terug naar Ierland. Daar werd hij de eerste bisschop van Ierland. Op 17 maart is het St. Patrick’s Day, mede te danken aan de cult die rondom Sint Patricius werd opgebouwd in de 7e eeuw. Hij werd geheiligd omdat hij zich ingezet heeft om de polytheïsche cultuur van Ierland om te vormen naar het monotheïstische christendom.

Maar daar gaan we het in het Boegbeeld allemaal niet veel over hebben. Het wordt vooral een avond met leuke liedjes, meezingers, dansbare tunes, groen en gezelligheid. Fáilte agus sláinte!

Details

Date:
March 17, 2023
Time:
8:30 pm
Event Category:

Venue

Het Boegbeeld
De Zwaanstraat 6
Wijk aan Zee, 1949BC Netherlands
+ Google Map
View Venue Website